Inmiddels ben ik ruim 10 maanden vrij van hormoonzalven. Ik heb al een tijdje niet geblogd en dat komt omdat ik een aantal vervelende flares achter de rug heb en mijn energiepijl is ook zo enorm laag. Daarnaast had ik veel last van mijn ogen, had het gevoel dat mijn oren en neus vol zitten, zo nu en dan weer eens een flinke migraine-aanval en heb het gevoel dat ik non-stop erg stijf ben. Het is gewoon een constante strijd die ik aanga en zou absoluut blij zijn als ik erdoorheen ben.

Momenteel gaat het weer wat beter dan een week geleden, maar ik ben wel enorm moe en heb onwijs veel jeuk. Ik heb in het begin van maand 10 ook erg slecht geslapen, terwijl ik de afgelopen week weer wat beter slaap, maar qua emoties toch weer wat minder voel. Het ontwennen van hormoonzalven is echt een rollercoaster die op en neer gaat, zowel op energieniveau, jeuk, pijn en emoties. Het ene moment krab je alles stuk, terwijl even later je huid weer flink opknapt en een wat rustigere periode heeft. Ook hebben mijn huid en haar een gezondere uitstraling dan toen ik nog met hormoonzalf smeerde.

Review Halotherapie bij hormoonzalf ontwenning:
Ik heb alleen in het begin enorm veel baad gehad aan halotherapie, waarschijnlijk omdat het de scherpe kantjes van de jeuk dan kan helpen wegnemen. Ik had toen ook nog geen bad waar ik met dode zeezout in kon zitten of het was te veel werk om mijn opblaasbare bad op te zetten, vol te laten lopen, dan weer leeg te laten lopen en aan de kant te ruimen. Nu ik verder ben merk ik dat het voornamelijk ontspannend werkt en helpt bij verkoudheden (veroorzaakt door de verslechterde weerstand door de hormoonzalven). Daarnaast vind ik het ook erg duur en aangezien de meesten van ons toch op zoek gaan naar iets wat werkt en daaraan veel geld kwijt zijn, zou ik het alleen maar in het begin doen wanneer je weet dat je genoeg geld ervoor hebt maar geen bad of mogelijkheid om naar het strand te gaan.

Mijn huid is nog erg schilferig en licht rood/roze (dat zie je niet zo heel duidelijk op de foto’s helaas), maar het wordt wel gelukkig al minder. Zo zag mijn huid er vorige week uit:
2015-12-03 14.27.512015-12-03 14.28.13 2015-12-03 14.27.592015-12-03 14.28.33 2015-12-03 14.25.232015-12-03 14.25.302015-12-03 13.55.40