Inmiddels ben ik de dertig maanden voorbij. Sinds drie maanden ben ik weer hevig aan het flaren. Ik heb een enorme nare plek in mijn nek, op mijn oren en op mijn voeten en onderbenen, dat zijn de plekken die mega veel jeuken. Ik ooze sinds drie maanden weer op mijn gezicht en in/op mijn oren. Ik heb het gevoel dat de flare langzaam naar beneden trekt en minder wordt op mijn armen en gezicht, echter gaat mijn gezicht nog steeds niet lekker. Vooral als ik wil gaan slapen merk ik dat ik tegenwoordig daar erg veel jeuk heb, maar ook vrij snel ooze.

Helaas ben ik mijn vaste slaapritme wat ik zo fijn vond helemaal kwijt. Ik word soms wakker van mezelf omdat ik aan het krabben ben (en het voelt o zo goed, totdat ik de pijn voel). Ik heb meer jeuk dan drie/vier maanden geleden en merk dat ik weer erg moe ben, juist omdat ik dat slaapritme kwijt ben door de jeuk.

Ik gebruik momenteel geen medicijnen meer. Ik merk dat ik heel heftig op de farmaceutische medicijnen reageer (vaak last van de zeldzame bijwerkingen waar de dokters vaak niet eens op de hoogte zijn, wat behoorlijke gevaarlijk is!). Ik neem momenteel vloeibare magnesium, silicium en iets om mijn koperstapeling aan te pakken (zit nog in de eerste fase van de kuur). Helaas verdraag ik maar weinig voedsel en eet hierdoor eigenlijk heel erg beperkt (beetje rijst, spelt pasta of couscous, winterpeen, bio volle kwark, geroosterd speltbrood, sla en af en toe een handje wokgroenten). Sinds kort ben ik weer wortel aan het proberen en dit lijkt goed te gaan. Ik ben van plan om binnenkort weer een andere groente toe te voegen en kijken hoe dat gaat.

Een tijdje terug ben ik begonnen aan een natuurgeneeskundige opleiding voor honden en katten begonnen en snap ik ook het proces. Zoals ik het zie hebben de meeste 3 verschillende fases:
– in een van de fases probeert ons lichaam om er alles uit te gooien (meer jeuk, pijn, slecht slapen, kou, voedsel allergieën en intolleranties en nog veel meer andere klachten). Dit is de meest actieve fase waarvoor mensen vaak dus hormoonzalven gebruiken. Sommige zien dit ook wel als de fase waarin je lichaam snakt naar de hormoonzalf.
– wanneer je lichaam niet genoeg kan opruimen vind er een opstapelingsfase plaats. Hierbij ga je niet nog meer achteruit, maar slaat je lichaam de afvalstoffen op in je lichaam om met een betere tijd en als het lichaam daarvoor sterk genoeg is het eruit te gooien. Dit is in de natuurkunde meestal een van de fases waarbij er bijna geen klachten zijn, alleen tijdens tsw zal je meestal hier bijna niks van merken. Dit gebeurt meestal wanneer je nog hormoonzalf smeert of wanneer je net ermee bent gestopt.
– wanneer je lichaam genoeg heeft opgeruimd, waarbij alles dat makkelijk op te ruimen is al grotendeels het lichaam uit is vind er een break plaats. Je lichaam doet dan even verder (bijna) niks als het gaat om het op te ruimen. Hierbij ga je meestal niet snel (voor of) achteruit. Wanneer je verder bent kan het zelfs zo zijn dat je huid helemaal schoon is, zoals dat voor mij was rond mijn 2 jaar tsw.

Ik zie mijn huidige flare niet als een achteruitgang, maar juist als een vooruitgang. Mijn buik is schoon, al voor een lange tijd. Er is nog een kans dat ik hier ook uitslag op ga krijgen, maar ik verwacht dit niet omdat ik soms weer vooruit lijk te gaan. Ik wacht het even af en zie wel wat er gebeurt.

Dit zijn de foto’s van vorige week: