Dit recept voor crackers is kippeneivrij, zuivelvrij, suikervrij, zonder zaadjes, tarwevrij en glutenvrij. Binnenkort zal ik nog meer recepten posten met onder andere spelt, boekweit en rijstmeel!

Benodigde ingrediënten
190 gram havermeel
125 ml water
1 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng het meel en de zout alvast door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het water toe en kneed dit goed door. Het deeg moet droog en elastisch aanvoelen voordat je het gaat rollen. Pak iedere keer een klein stukje deeg en rol die zo dun mogelijk uit, anders worden de crackers ontzettend hard. Prik gaatjes aan beide kanten van het deeg met een vork , snij het deeg in stukjes en maak het nog een beetje nat voordat je de crackers in de oven doet. Bak vervolgens de crackers 25 minuten in de oven.

Eetsmakelijk!

 

2014-08-08 17.24.04