Inmiddels ben ik 45 dagen gestopt met hormoonzalven smeren. Ik voel me zo beroerd dat ik vandaag maar weinig foto’s heb gemaakt. Mijn hele lichaam jeukt als een gek en ik weet haast niet wat ik kan doen. Het liefst wil ik op de bank zitten en verder helemaal niet bewegen.

Mijn benen zijn aan het oozen, zitten vol met wondjes en zijn flink rood. Mijn gezicht zit onder de schilfers en is een stuk roder geworden dan een week geleden. Mijn nek en hals zijn wel iets opgeknapt. Mijn buik is wel wat beter, maar zit nog onder de wondjes en is flink rood. Mijn borsten zitten nu onder de rode vlekken. Mijn haar is haast weer onkambaar geworden door de vele schilfers en klitten. Ik heb het gevoel dat ik nu weer door een flare ga. Ik heb weer zijde eczeemhandschoenen (van dermasilk) besteld, aangezien alleen deze vergoed worden door de verzekering en niet de katoenen (ik vind dit echt raar!).

Ik heb de voorkeur om katoen te dragen, ik draag de hele dag door katoenen pyjamabroeken en een katoenen topje. Daarboven draag ik als ik weg moet vaak een joggingbroek (dat voelt zoveel zachter aan dan die harde spijkerbroeken en ik wil al mijn mooie spijkerbroeken sparen, aangezien mijn huid een vieze geur achter laat), een katoenen t-shirt met korte of lange mouwen en daarboven een vest die niet irriteert. Geregeld draag ik ook zijde handschoentjes zonder vingers om mijn polsen, aangezien het soms helpt tegen de irritatie. Ik ga elke dag in bad met een klein beetje bitterzout, appelciderazijn, natrium bicarbonaat en olijfolie. Het helpt vaak tegen de jeuk, net zoals de hydroxizyne.

Inmiddels ben ik erachter dat ik op dit moment geen granen behalve haver verdraag. Ik eet veel groenten, een beetje fruit en probeer elke dag een beetje vlees te eten vanwege de eiwitten. Ik merk echt dat mijn lichaam overgevoeliger begint te worden voor voeding en dat dieet wel degelijk bijdraagt aan de genezing van mijn huid. Op advies van een natuurdiëtiste slik ik nu ook biotine, vitamine c (500 mcg) en een zink, calcium en magnesium combi om mijn lichaam te helpen met genezen. Ook probeer ik veel water, appeldiksap (helpt de lever te reinigen, vanwege de zuren die in appel(dik)sap zitten) en kruidenthee te drinken. Juist om mijn lichaam te helpen met het opruimen van de medicijnen die nog in mijn lichaam zitten.

Ik moet er ook nog even bij zeggen dat het onwijs helpt als je familie, vrienden en naasten je steunen. Mijn ouders helpen mij en mijn vriend in het huishouden en met de boodschappen. Mijn vriend helpt mij nu ook wat meer in huis. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor!

 

2015-03-09 11.06.40 2015-03-09 11.06.43 2015-03-09 11.06.46 2015-03-09 11.06.57 2015-03-09 11.07.05