Vanwege het warme weer zweet ik de laatste tijd erg veel. Maar ook doordat mijn zweetklieren nu volop zijn gang gaan stink ik regelmatig. Helaas is het zo dat de meeste deo’s die te koop zijn in de supermarkt vol zitten met ingrediënten die je lichaam overbelasten, vooral als je door de ontwenning van hormoonzalven gaat, als je al gezondheidsproblemen hebt of als je zwanger bent. De meeste deo’s zorgen er overigens ook voor dat je niet echt kan zweten, zodat je de gifstoffen die je lichaam via je huid wil verwijderen dat niet meer kan.

Met dit receptje stink je niet, omdat de bakingsoda de bacteriën dood die een nare geur veroorzaken, maar zorgt er tegelijkertijd wel voor dat je kan zweten. Je zou overigens als je onderweg of op reis bent een beetje in je tas (in een bakje) mee kunnen nemen en onderweg opdoen. Omdat mijn huid zo enorm gevoelig is doe ik het volgende:
– Ik was mijn oksels eerst met koud water.
– Daarna pak ik een beetje natrium bicarbonaat (ook wel bakingsoda genoemd) en dep dit op de plekken rond mijn oksels
– Vervolgens doe ik als ik een lekker geurtje wil een beetje etherische olie op mijn kleding (lavendel, kamille of rozenhout)

Let op: als je huid open is, kan het zijn dat het net even te veel prikt. Dan kan je dit eventueel mengen met wat (kokos)olie, maar als je niks verdraagt dan voldoet onder je oksels wassen met wat koud water ook. Je kan dan eventueel ook wat etherische olie op je kleding doen waar je gewoon tegen kan.