Voor een wat zwaarder ontbijt vind ik het erg lekker om havermoutpap met peer en kokosnootmelk te maken. Het heeft van zichzelf al een natuurlijke zoete smaak en heeft hierdoor voor mij geen zoetmiddelen nodig, maar je zou er eventueel een lepeltje honing bij kunnen doen. Deze combinatie werkt ontstekingsremmend, heeft anti-virale en anti-bacteriële eigenschappen en geeft ook energie. Als je kokosnootmelk koopt moet je opletten dat er geen suiker aan toegevoegd is. Deze havermoutpap is zuivelvrij en suikervrij.

Benodigde ingrediënten
33 gram/5 eetlepels vlokken
150 ml kokosnootmelk
een halve peer
Optioneel: theelepel of eetlepel honing

Zet het steelpannetje met de kokosnoot melk op het kleinste pitje. Schil ondertussen de peer en snijd deze in stukjes. Wacht totdat het melk kookt en voeg daar dan vervolgens de havervlokken en halve peer bij. De andere helft kan je in een zakje in de koelkast doen voor de volgende dag, of als je net als mij hier niet genoeg aan hebt het receptje verdubbelen. Zet als de melk kookt het vuur zo zachtjes mogelijk en roer regelmatig er doorheen totdat de havermout dik genoeg is. Op het laatste moment kan je de honing nog eventueel aan toevoegen.

Eetsmakelijk!