Ik kreeg als het weer eens de tijd van de maand was, enorm veel last van uitslag bij mijn liezen. Ik gebruikte maandverband, maar op een gegeven moment viel het mij op dat fabrikanten hun ingrediënten niet vermelden. Aangezien ik zo enorm overgevoelig was voor al enorm veel dingen besloot ik om te zoeken naar een alternatief.

Ik gebruik nu al een aantal jaar katoenen maandverband. Het is in het begin een behoorlijke investering, maar ik heb nu geen kosten er meer aan. Het is namelijk makkelijk te hergebruiken en goed voor het milieu. Het enige wat je moet doen als je het hebt gedragen is uitwassen met koud water en dan flink wat (witte) zeep gebruiken om het bloed eruit te krijgen. Ik laat het dan een tijd intrekken en was het even later uit (en herhaal het als ik nog wat vlekjes zie). Daarna kunnen ze in de wasmachine op 60 graden (bij beddengoed en handdoeken).

Ik merk dat mijn huid het enorm fijn vind om katoenen maandverband te gebruiken. Ik merk toch echt dat ik overgevoelig reageer via mijn huid op de reguliere maandverband en dat dit toch echt de ideale oplossing is geweest. Ik ben van mening dat dit zoiezo een betere keuze is of je nou huidproblemen hebt (zoals hormoonzalf verslaving, eczeem of psoriasis) of niet.