Tijdens de ontwenning van de hormoonzalven heb ik in ieder geval erg veel behoefte aan wat extra ondersteuning.

Golden milk is onder andere:
– ontstekingsremmend (oftewel minder ontstekingen op de huid)
– is goed voor de spijsvertering (onze spijsvertering werkt nou eenmaal minder goed tijdens de ontwenning)
– is licht pijnstillend (aangezien wij soms helse pijnen hebben door het trekken van de huid)
– verhoogt de weerstand
– versnelt wondgenezing

Wat heb je nodig voor golden milk?
Een (thee) mok aan plantaardige melk (zie http://gezondschrijven.nl/recept-voor-homemade-havermelk/ voor het recept voor havermelk)
Een halve theelepel kurkuma (ook wel bekend als geelwortel of koenjit)
Een snufje zwarte peper (zodat de kurkuma beter door je lichaam kan worden opgenomen)
Een flinke theelepel kokosolie
Een theelepel (rauwe biologische) honing
Een halve theelepel kaneel (optioneel maar de combinatie kaneel en honing is tevens ook ontstekingsremmend, maar kaneel bevat histamine dus dit is afhankelijk van wat je verdraagt)

Doe de plantaardige melk samen met de zwarte peper, kokosolie en kaneel in een pannetje en warm dit op totdat je damp ziet en zet het vuur uit. Doe in een mok de kurkuma en de honing en giet het mengsel erbij. Meng dit goed door elkaar. De reden dat je honing er als laatste bij doet is omdat de vitamines en mineralen anders uit de honing gaan als je het te veel opwarmt.

Mijn ervaring met golden milk is dat mijn huid het een stuk beter doet sinds ik dit twee keer per dag neem (1 keer ’s ochtends en 1 keer voor het slapen gaan). Ik merk het direct aan mijn huid als ik dit een keertje oversla. Mijn huid wordt dan erg onrustig en ik heb dan een stuk meer jeuk.