Nadat ik een recept had gezien voor golden milk, besloot ik om een receptje voor havermelk op te zoeken omdat ik plantaardige melk nodig had ervoor. In de meeste plantaardige melk van de supermarkt zit suiker, zonnebloemolie of andere toevoegingen die ik niet goed verdraag. Deze havermelk is suikervrij en zoet ik alleen met een beetje zoethoutpoeder. Zoethout is overigens ideaal want hierdoor gaat je lichaam automatisch zijn eigen cortisol aanmaken, wat weer ervoor zorgt dat je minder jeuk hebt tijdens de ontwenning van hormoonzalven (TSW).

Wat heb je nodig?
100 gram havervlokken
1 eetlepel zoethoutpoeder
Water

Laat de havervlokken voor minimaal 20 minuten weken in een bakje met genoeg water, zodat ze alvast wat vocht opnemen. Doe daarna de havervlokken in een zeef en spoel de havervlokken om. Doe de havervlokken, een eetlepel zoethoutpoeder en 500 ml water in de blender en blend dit op een lage stand voor minimaal een minuut. Doe dit dan vervolgens in een fijne zeef. Bewaar de de havervlokken die in de zeef zitten en doe deze samen met 200 ml water opnieuw in de blender. Herhaal dit totdat je hier geen havermelk meer uit kan maken die lekker is. Doe je havermelk in glazen flessen. Je kan de havermelk een paar dagen goed houden in de koelkast.