Voor een goed begin van de dag maak ik elke ochtend pap voor mijzelf. Zelf gebruik ik het liefst havervlokken, omdat mijn darmen hier beter van genezen, maar je kan ook een andere soort vlok gebruiken zoals gierst, boekweit, rijst of quinoa. Voor de mensen die overgevoelig zijn voor gluten en/of tarwe moeten opletten dat er op de verpakking glutenvrij en/of tarwevrij op staat. Hieronder heb ik een recept voor pap dat zuivelvrij, kippeneivrij en suikervrij.

Benodigde ingrediënten
33 gram/5 eetlepels vlokken
200 ml water of (plantaardige) melk
een snufje zout
optioneel: (diepvries) fruit, kokosvet, chiazaadjes, zonnebloempitten, pompoenpitten, suikervrije appelstroop, suikervrije jam, (rauwe) cacao, biologische honing, kaneel of kokosschaafsel

Zet het steelpannetje met water of melk op het kleinste pitje eventueel met wat diepvriesfruit. Wacht totdat het water kookt en doe daar dan vervolgens de havervlokken bij, eventueel met wat fruit en zet deze dan zo laag mogelijk. Roer iedere 5 minuten even door totdat de havermout dik genoeg is (dit duurt meestal 10 tot 15 minuten) en doe deze vervolgens in een kom met een beetje zout. Op het laatste moment kan je dan nog de overige ingrediënten toevoegen naar smaak.

Eetsmakelijk!

2014-08-08 11.51.20