Dit is een eenvoudig recept voor rijstcrackers. Dit is een heerlijk alternatief voor brood en is vrij van gluten en gist.

Benodigde ingrediënten
30 gram rijst
190 gram rijstemeel
150 ml water
1 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een pannetje met de rijst op. Zet het gas wat lager als de rijst kookt en roer dan regelmatig door de rijst. Wanneer de rijst flink wat water heeft geabsorbeerd giet dan de rijst af en laat de rijst met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten of wanneer de rijst koud is met rust. Meng het meel met het zout en iedere keer een klein beetje water, totdat al het water is toegevoegd. Kneed het deeg dan goed door totdat het niet meer kleeft en voeg dan de koude rijst toe. Kneed dan nog een aantal maal goed door zodat het mengsel goed gemengd is. Verdeel het mengsel dan op een bakplaat met bakpapier. Doe het dan voor 25 minuten in de oven.

Eetsmakelijk!

 

2014-08-11 14.16.48