TSW ervaring moeder

Dolgelukkig waren wij toen onze dochter Susanne werd geboren. Na jaren van dokteren en vooral veel onderzoeken en hormoon medicatie waaronder (prignyl) was ons eerste kindje eindelijk geboren. Opvallend was dat er iets met haar huidje was, hoe anders dat weet ik niet, toen ik dit opperde werd dit gelijk weggelachen door de gynaecoloog en verloskundige die bij de bevalling aanwezig waren.
Susanne was een onrustige huilbaby: veel darmkrampjes en ze leek ook te reageren op wat ik had gegeten (Susanne kreeg borstvoeding) Soms weigerde ze de borstvoeding en Susanne haar huid werd steeds roder: ze kreeg steeds meer eczeem plekken. Met twee maanden werd dit eczeem steeds erger, door de huisarts werden wij direct doorgestuurd naar de dermatoloog. De dermatoloog schreef gelijk hormoonzalf voor en Susanne werd getest op allergieën. Bij het eerst volgende consult kregen wij te horen dat Susanne een allergie had voor kippenei, melk, aardappelen, soja en pinda. De dermatoloog schreef buiten de hormoonzalf ook balneum hermal voor. Daarbij kreeg ik de benodigde herhaalrecepten. Naïef als ik was dacht ik dat DIT ons dochtertje wel zou helpen. Thuisgekomen met de olie en zalven maakte ik gelijk een heerlijk badje met de balneum hermal voor Susanne. Ik deed Susanne in bad en ze krijste het uit en haalde haar gelijk uit bad, ze was vuurrood. Dit kwam bleek later bij navraag aan de apotheker door de olie te komen, deze balneum herbal bevatte soja olie. Een bijsluiter was toen niet gebruikelijk.

Mijn vertrouwen in die arts was gelijk weg hoe kan je in een en het zelfde consult zeggen dat een kindje op soja reageert en dat in het zelfde consult voorschrijven??? Ik heb het de dermatoloog gevraagd en hij deed hier heel nonchalant over.

Voor mij was toen wel duidelijk dat als je iets voorgeschreven kreeg je heel goed op de ingrediënten moest letten of navragen. Dit is helaas nog een tweede keer gebeurd. De consultatiebureau arts adviseerde mij om haverzemelen in het badje van Susan te doen. En jawel hoor dit ook geprobeerd en hier kon Susanne niet tegen.

Mijn schuldgevoel werd hierdoor alleen maar erger: was ik haar wel waard, hoe kon ik zo stom zijn om weer advies van een arts op te volgen ten kostte van mijn kind. Mijn twijfels aan mijzelf als moeder zijn wel heel heftig geweest. Dag en nacht heb ik mee gehuild met Susanne. Het goed bedoelde advies van anderen ben ik gaan negeren. Als artsen het al niet wisten….. Ik wist het ook niet.

Susanne was een huilbaby die dag en nachtjeuk had. De corticosteroïden crèmes werden steeds meer sterker. Niemand die ooit waarschuwde voor deze crèmes. Susanne was een baby waar we ons soms geen raad mee wisten. Nachtenlang op, soms gingen wij midden in de nacht een rondje met haar lopen, spelen en puzzelen om haar maar af te leiden van de jeuk. Ik droeg haar de hele dag bij me in een doek en `s nachts lag ze vaak jeukend tussen ons in, ontroostbaar. De crèmes hielpen niet veel. Ze kreeg er een slaapmiddel bij.

Totdat ik bij een ziekenhuis consult zag dat er een homeopathische kinderarts was. Die moest ik hebben voor mijn kind! Gelukkig kon ik er snel terecht. Deze arts waarschuwde gelijk voor de corticosteroïden. Susanne kreeg homeopathische korrels en ampullen om haar immuunsysteem te versterken. Dit is een lang proces geweest. Waarbij ik nu achteraf denk dat Susanne als baby al door TSW ging. Dagen en nachten lang jeuk, gillen en krijsen, de kokosmat was al snel ontdekt door Susanne, ze kon zich al snel uitkleden en rolde en schuurde over de kokosmat. Ik kan mij Susanne haar babytijd alleen maar herinneren als een huilende, jeukende en gillende baby, die elke dag een gevecht aanging met haar allergieën en jeuk. De kat mocht niet meer in huis, terug met voeding naar alleen nog maar pepti, en alle voeding weer langzaam opbouwen Susanne had steeds meer allergieën opgebouwd. Het ging op en af met Susanne. Ik poetste mijn huis als een gek, Susanne haar was deed ik met Sun light zeep (die raspte ik). Ik wist niet waar ik het zoeken moest, bekaf en ik voelde mij overal schuldig over: te snel gestopt met borstvoeding, kwam het door de eerst weken (ik wist nog niet dat ik zwanger was) had ik gerookt, of door alle medicatie die ik had geslikt om maar zwanger te kunnen worden. Of door: Mijn huis niet genoeg schoon, stress enz. enz.

Ik ben in een winkel uitgescholden dat ik wel een heel stom wijf was om mijn kind zo te laten verbranden, ouders die hun kind weghaalde bij Susan omdat ze bang waren dat het besmettelijk was, vriendin boos op mij omdat ik mijn kind even liet huilen, ik kon uitleggen wat ik wilde maar mensen om mij heen hadden weinig begrip en leken het allemaal beter te weten. Daar stuitte ik op, bekaf en gewone dingen met je kindje willen doen. En al die adviezen/ commentaar waar ik niets aan had.

Een geluk was dat wij dicht bij zee woonden en zo gauw het een beetje mooi weer was zaten wij aan zee, daar brachten wij onze dag door. Ik had toen geen werk, gelukkig nu maar achteraf want een kindje met eczeem, allergieën en TSW is een dag en nacht taak.

Het eczeem ging in de zomers altijd beter dan in de winter.

Op homeopathische gebied hebben wij wel bij meerdere artsen gelopen. Susanne is altijd onder behandeling van de homeopathische kinderarts geweest en daarbij ook bij een natuurarts deze twee vulde elkaar mooi aan de natuurarts vooral om advies over voeding en tekorten en aanvullingen daarop.

Susanne ontwikkelde zich snel en leek op kleuter leeftijd weinig klachten te hebben, ook haar allergieën namen af. Er waren wel wat allergieën maar dit was te overzien. Met kleine dieet aanpassingen in haar voeding en een eigen snoeptrommeltje op school.
Haar immuunsysteem werkte niet optimaal ze pakte alle verkoudheden van andere kinderen gelijk op en heeft meerdere malen de waterpokken gehad. Het verminderde immuunsysteem is zeker tot na de lagere school zo gebleven maar het eczeem verdween meer en meer naar de achtergrond. Af en toe een plekje en wat jeuk maar dit was te overzien.

Scan_20151228 (12)Scan_20151228 (52)