Ik ben nu ruim 23 maanden gestopt met het smeren van hormoonzalf wat ze voorschrijven bij eczeem. Ongeveer drie weken geleden ben ik naar de homeopaat gegaan om mijzelf immuun te maken voor de ziektes bof, mazelen en rode hond omdat ik zelf niet de BMR vaccinatie mag hebben (vanwege kippenei allergie) en de stoffen die tegenwoordig in de vaccinaties zitten heb ik mijn vraagtekens bij. Ook is het niet handig om te vaccineren als je nog bezig bent met ontwennen, omdat je lichaam hard bezig is met herstellen en nogal gevoelig is voor infecties.

Drie weken geleden heb ik mijn verhaal die ik op mijn blog had geplaatst aan deze homeopaat gegeven (die tevens ook huisarts is) en na ons gesprekje adviseerde hij mij om vitamine e te gaan gebruiken (800 IE per dag), naast de bmr korrels. Ik besloot om zowel te beginnen met de bmr korrels als 400 IE aan vitamine e per dag in plaats van de 800 IE. Voordat ik hiermee begon had ik al een klein beetje last van hoofdpijn zo nu en dan, maar daar kon ik makkelijk mee doorgaan. Naarmate ik verder ging merkte ik dat ik nu iedere dag last van hoofdpijn had en ik had ook meer jeuk dan normaal en besloot om te bellen met de homeopaat. We besloten dat ik even tijdelijk moest stoppen met de bmr korrels, omdat de extra jeuk en hoofdpijn konden worden veroorzaakt door deze korrels. Ik was twee dagen vergeten om de vitamine e in te nemen en het ging wel iets beter, maar ik had nog niet de link gelegd tussen de vitamine e en mijn klachten. Pas toen ik de dosis begon te verhogen merkte ik dat mijn hoofdpijn niet te stoppen was. De jeuk werd later pas vele malen erger. Ik ben direct gestopt met de vitamine e en heb een paar dagen later (vanwege de feestdagen) contact gezocht met mijn homeopaat. Hij vond het goed dat ik was gestopt met de vitamine e (en dat ik zelf kritisch heb gekeken naar mijn klachten) en zei dat ik de eerste was die zo hevig op de vitamine e reageerde. Als mijn huid beter gaat, mag ik weer beginnen met de bmr korrels.

Mijn huid is de laatste paar dagen, nu ik ongeveer een week ben gestopt met de korrels, erg schilferig en het jeukt ook meer dan normaal. Mijn hoofdpijn is zo goed als weg. Ik merkte in het begin vooral dat de jeuk pas later kwam (na het stoppen van de vitamine e). Ik merkte ook dat mijn huid begon op te zwellen kort nadat ik ermee was gestopt. Dit zijn foto’s van vandaag (zoals je ziet ziet het er erg onrustig en ook wel een beetje opgezwollen uit):