Eten en drinken,  Recepten

Recept voor appeltaart

Dit is een recept voor een overheerlijke (ontzettend kruimelige) appeltaart dat suikervrij, zuivelvrij, kippeneivrij en tarwevrij is. Eventueel kan je de spelt, amandel of rijstmeel vervangen voor een ander soort meel.

Benodigde ingrediënten
Bodem
150 gram kokosolie (of een andere olie)
150 ml agavesiroop, honing of ahornsiroop
snuf zout
140 gram speltmeel
110 gram rijstmeel
110 gram amandelmeel

Vulling
2 a 3 appels
beetje appelazijn of citroensap
kaneel
(optioneel) geschaafde kokos of rozijnen

Bovenkant
60 gram amandelmeel
35 gram rijstmeel
40 gram speltmeel
50 gram kokosolie
2 eetlepels agavesiroop, honing of ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg eerst de kokosolie af (gebruik aparte kommen voor de bodem en bovenkant van de taart) en laat deze smelten als deze nog niet vloeibaar is. Meng de overige ingrediënten voor de bodem en later voor de bovenkant. Doe de degen ongeveer een kwartier in de koelkast. Schil de appels en snijd deze in dunne schijfjes. Doe deze in een andere kom en meng dit met de kaneel en appelazijn of citroensap. Vet vervolgens een taartvorm in en bekleed deze taartvorm met het deeg voor de bodem. Leg de appelschijfjes erin eventueel met wat rozijnen. Bekleed vervolgens de taart met het deeg voor de bovenkant. Je kan nog wat geraspte kokos over de taart strooien. Doe de taart vervolgens in de oven voor 45-50 minuten.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.