Eczeem behandeling: 18 maanden gestopt

Vandaag ben ik alweer meer dan 18 maanden gestopt met de reguliere eczeem behandeling. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving door de vele zalven die voorgeschreven werden als eczeem behandeling. De eczeem behandeling begon averechts te werken doordat ik last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Lees hieronder meer over mijn stoppen van de reguliere eczeem behandeling.

Mijn huid

Nadat ik 18 maanden geleden besloten heb om te stoppen met hormoonzalven ging het eerst verschrikkelijk slecht met mijn huid. Ik kon niet meer bewegen van de pijn omdat mijn huid zo enorm aan het verschilferen was, maar ook zo erg jeukte dat ik hele stukken huid open krabde. Inmiddels heb ik minder erg last, vooral mijn gezicht is nu een stuk huid wat nog overigens wel enorm schilfert. Ik merk wel dat ik op sommige dagen voor eventjes wel een gladde gezicht kan hebben en daar ben ik al enorm tevreden mee, dat heb ik namelijk al jaren niet meer gehad.

Medicijnen

Momenteel gebruik ik geen medicijnen, vooral omdat ik merk dat mijn lichaam er juist slechter van word. Antibiotica zal ik overigens pas gebruiken als er bewezen een infectie is die levensgevaarlijk is. Dit is vooral ook om rekening te kunnen houden met het feit dat er steeds meer antibiotica resistentie is. Wij horen dit soort medicijnen alleen in noodgevallen te gebruiken en niet te misbruiken.

Voeding

In plaats van medicijnen heb ik nu voor mijn allergische reacties een mond probiotica gehad, omdat de meeste reacties afspelen in mijn mond heeft mijn natuur diëtiste deze aan mij gegeven.

Qua voeding eet ik gewoon spelt, biologische roomboter, yoghurt, kwark en kaas en eet ik biologische honing. Wel moet ik enorm oppassen met eiwit rijk voedsel. Dit omdat dat bij mij de allergische reacties opwekt en dus eet ik ook eigenlijk alleen goed gebakken vet vlees (alleen varken, lam en rundvlees). Overigens moet ik ook uitkijken rauw voedsel. Dit geld dus ook voor groenten, fruit en zuivel. Als het gekookt is dan gaat het al stukken beter.

Wat ik op mijn huid gebruik

Op mijn huid gebruik ik alleen als het nodig is kokosolie met een etherische olie erdoor heen en was ik mijn moeilijkere lichaamsdelen met een zoutzeep. Deze zou je kunnen vinden bij kaarsenzo.nl, daar kunnen ze zelfs de ingrediënten voor je aanpassen.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Dit zijn de foto’s van 17 maanden tsw:

Dit zijn de foto’s van 18 maanden tsw:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *