Eczeem behandeling: 21 maanden gestopt

Vandaag ben ik alweer meer dan 21 maanden gestopt met de reguliere eczeem behandeling. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving door de vele zalven die voorgeschreven werden als eczeem behandeling. De eczeem behandeling begon averechts te werken doordat ik last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Lees hieronder meer over mijn stoppen van de reguliere eczeem behandeling.

21 maanden gestopt met de eczeem behandeling

Ik ben nu bijna 21 maanden vrij van hormoonzalven, prednison en alle andere vormen van corticosteroïden. Hierbij kan je denken aan onder andere onderhoudspuffers voor astma, neussprays en oor- en oogdruppels. Ik wil iedereen meegeven dat het niet uit maakt hoelang je smeert of gestopt bent. Deze ontwenning is op de lange termijn het echt waard!

Mijn huid werd door de hormoonzalven enorm dun. Zo dun dat zelfs met voorzichtig wrijven mijn huid open ging en er wondvocht uitkwam. Ik was enorm gevoelig voor infecties, mijn huid leek in brand te staan en nog veel meer huidproblemen.

Naast de huidproblemen had ik ook lichamelijke problemen. Hierbij kan je denken aan verergerde voedselallergieën, prikkelbare darmsyndroom, depressies, haaruitval, chronisch vermoeidheidssyndroom, migraine, astma en ga zo maar door. Het heeft enorm lang geduurd voordat het leefbaar bij mij werd, maar ik heb eindelijk een beter leven terug.

Hoe het nu gaat met mijn eczeem

Ik heb de afgelopen tijden wisselende periodes gehad, maar de twee weken gaat het super met mijn huid. De laatste tijd heb ik maar weinig jeuk en hoef maar erg weinig te krabben. Ik merk nu ook dat mijn huid steeds wat gladder wordt, wat ik erg fijn vind. Ik durf nog niet met alle zekerheid te zeggen dat dit een van de betere breaks is. Maar ik vind het heerlijk om niet meer zoveel jeuk te hebben. Dit na bijna elke dag enorm veel jeuk te hebben gehad voor de afgelopen 4 jaar.

Hoe het verder lichamelijk gaat

Mijn vermoeidheid is de afgelopen weken ook verminderd. Ik moet nog wel oppassen dat ik niet te veel doe. Daarbij moet ik alles van te voren zo goed mogelijk proberen te plannen, maar dan gaat het gewoon goed!

Met mijn allergieën gaat het nog steeds wisselend, maar ik kan wel al meer eten dan voorheen. Ik hoef ook minder bang te zijn dat ik op iets reageer.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Dit zijn mijn foto’s van hoe ik er nu uit zie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *