Eczeem en voeding: dag 22 zonder hormoonzalven

Ik ben vandaag 22 dagen zonder hormoonzalven. In plaats daarvan kijk ik liever naar wat ik qua voeding kan doen op mijn eczeem. Ik geloof dat er door het vele hormoonzalven gebruik ik gevoeliger op voeding reageer. Daarom kijk ik ook wat het verband tussen mijn eczeem en voeding is. Lees hieronder meer over mijn ervaring op dag 22 zonder hormoonzalven.

Inmiddels ben ik in de derde week dat ik geen hormoonzalven, dat ik voorgeschreven kreeg voor mijn oorspronkelijke eczeem, gebruik. Daarnaast heb ik besloten om niet meer te gaan smeren met crèmes en zalfjes.

Mijn huid op het moment

Mijn eczeem is momenteel erg onrustig, erg veel schilfers en wondjes. Ik dep appelazijn gemengd met water (50/50 verhouding) en water gemengd met Keltisch zeezout op mijn huid wanneer ik jeuk heb. Vannacht heb ik daardoor een stuk minder gekrabd met als resultaat minder schilfers in bed!

Mijn lichamelijke klachten

Vannacht werd ik rond half 1 wakker en had ik het gevoel alsof ik 100 graden koorts had. Daarbij was verschrikkelijk misselijk. Ook heb ik last van een lichte hoofdpijn sinds gisteren. En tot slot heb ik het continue koud omdat mijn huid helemaal open ligt.

Ontgiften

Daarnaast ben ik vandaag begonnen met een appelvastkuurtje van 1 a 2 dagen, zodat mijn lichaam wat rustiger kan worden. Hierbij drink ik vanaf ongeveer een uur of 8 ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds iedere twee uur een glas appelsap en als ik nog dorst/trek heb drink ik wat water, rooibosthee of paardenbloemthee.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *