Eczeem en voeding: dag 25 zonder hormoonzalven

Ik ben vandaag 25 dagen zonder hormoonzalven. In plaats daarvan kijk ik liever naar wat ik qua voeding kan doen op mijn eczeem. Ik geloof dat er door het vele hormoonzalven gebruik ik gevoeliger op voeding reageer. Daarom kijk ik ook wat het verband tussen mijn eczeem en voeding is. Lees hieronder meer over mijn ervaring op dag 25 zonder hormoonzalven.

Hoe gaat het nu met mij?

Mijn huid verliest op dit moment enorm veel huidschilfers. Daarnaast heb ik enigszins meer wondjes op mijn lichaam, vooral is het erg in mijn gezicht en nek. Dit doet behoorlijk gigantisch veel pijn.

Inmiddels ben ik gestopt met het deppen van appelciderazijn en zout, omdat dit gewoon te veel brandt. Het appelsapvasten heb ik twee dagen gedaan. Daarin is mijn huid ook weer gaan opvlammen. Omdat ik merk dat er een verband is tussen mijn eczeem en voeding ben ik ook qua eten een stuk voorzichtiger zo eet ik geen gluten, kippenei, rijst, nachtschade (tomaat, aardappel, aubergine en paprika’s), mais, suiker en kip.

Mijn trip naar de huisarts

Gisteren ben ik naar de huisarts geweest. Ik zou om 15.40 een afspraak hebben en dit liep ruim een half uur uit. Daarna duurde het tot zeker 17.15 voordat ik weer onderweg naar huis was. Van de huisarts heb ik cetririzine tabletjes tegen de jeuk gehad. Daarnaast wou ze mij ook zo snel mogelijk naar de dermatoloog sturen. Het hielp vannacht gelukkig goed tegen de jeuk, maar ‘s ochtends zat ik me al weer helemaal suf te krabben.

Dermatoloog

Inmiddels heb ik voor morgenochtend een afspraak bij de dermatoloog. Hopen dat zij mij wil steunen door het proces, want het is zeker niet makkelijk om door de Topical Steroid Withdrawal en Moisturizing Withdrawal te gaan.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *