Eczeem en voeding: dag 29 zonder hormoonzalven

Ik ben vandaag 29 dagen zonder hormoonzalven. In plaats daarvan kijk ik liever naar wat ik qua voeding kan doen op mijn eczeem. Ik geloof dat er door het vele hormoonzalven gebruik ik gevoeliger op voeding reageer. Daarom kijk ik ook wat het verband tussen mijn eczeem en voeding is. Lees hieronder meer over mijn ervaring op dag 29 zonder hormoonzalven.

Mijn bezoek aan de dermatoloog

Woensdag ben ik samen met mijn vader naar de dermatoloog geweest. In het begin ging het minder goed. Deze vertelde me dat alleen hormoonzalven mij verder zouden kunnen helpen met genezen. Nadat ik en mijn vader haar hadden uitgelegd dat de zalven die ik smeer niet meer werkte, ik overgevoelig ben voor alle andere zalven en dat ik steeds meer achteruit ging, begon ze eindelijk (denk ik) in te zien dat het geen nut had om mij een andere hormoonzalf voor te schrijven. Ze zei alleen wel dat wat ik doe tegen alle adviezen ingaat van wat zij heeft geleerd. Daarnaast zouden teerbaden niet helpen, terwijl dit mijn oma ontzettend veel heeft geholpen.

Maar goed ik heb inmiddels de sterkere hydroxyzine gehad tegen de jeuk. Ik merk nu dat ik overdag wat makkelijker door de jeukperiodes kom, maar ’s nachts heb ik tot op het bot last van een naar kriebelend gevoel.

Hoe gaat het nu met mij?

Momenteel is over het algemeen mijn huid er slechter aan toe, dan een paar dagen geleden. Gelukkig voor mij is mijn gezicht wel opgeknapt. Iedere beweging doet gewoon pijn, het brand en steekt verschrikkelijk als ik probeer te bewegen. De velletjes op mijn buik en benen voelen verschrikkelijk, ik heb het gevoel dat ze eraf moeten en als ik er eventjes overheen wreef resulteert dat weer in krabben totdat het pijn doet en zelfs dan blijf ik soms nog even doorkrabben.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *