Eczeem en voeding: dag 32 zonder hormoonzalven

Ik ben vandaag 32 dagen zonder hormoonzalven. In plaats daarvan kijk ik liever naar wat ik qua voeding kan doen op mijn eczeem. Ik geloof dat er door het vele hormoonzalven gebruik ik gevoeliger op voeding reageer. Daarom kijk ik ook wat het verband tussen mijn eczeem en voeding is. Lees hieronder meer over mijn ervaring op dag 32 zonder hormoonzalven.

Hoe gaat het nu met mijn lichaam?

Er is eindelijk een klein beetje verbetering te zien in mijn gezicht (yeah!!!!!). Helaas geld dat niet voor de rest van mijn lichaam. Ik zit onder de wondjes en sneetjes die daarnaast ook ontzettend veel pijn doen.

Ik ga nu dagelijks in een bad met appelciderazijn, baking powder, magnesium en bitterzout. Dat helpt enigszins om de dag door te komen, alleen als ik eruit kom komt de pijn weer na een kwartier tot half uur weer terug. Ik heb trouwens zelf geen bad maar heb zo’n opblaasbare bad besteld uit China, die makkelijk in de badkamer past (want een bad is echt nodig tijdens hormoonzalf ontwenning voor enige verlichting!!!)

Naast de hydroxizine/atarax (dit zijn anti-histamine pillen die ik tegen de jeuk neem) slik ik nu ook een keer per dag een paracetamol. Beide helpen gelukkig, maar desondanks blijf ik last hebben van zenuwtrekken, slecht slapen, pijn en jeuk tot op het bot.

Waar ik momenteel ook nog last van heb, sinds ik gestopt ben met TS, is dat mijn haar nu bij bosjes uitvalt en het is bijna niet te kammen door de enorme hoeveelheid schilfers. Tot slot zie je aan mijn wenkbrauwen dat ik daar last van haaruitval heb gehad.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *