Eczeem en voeding: dag 38 zonder hormoonzalven

Ik ben vandaag 38 dagen zonder hormoonzalven. In plaats daarvan kijk ik liever naar wat ik qua voeding kan doen op mijn eczeem. Ik geloof dat er door het vele hormoonzalven gebruik ik gevoeliger op voeding reageer. Daarom kijk ik ook wat het verband tussen mijn eczeem en voeding is. Lees hieronder meer over mijn ervaring op dag 38 zonder hormoonzalven.

Ik heb inmiddels alweer een aantal dagen niet meer geblogd. Mijn gezicht heeft een lichte verbetering gehad, maar nadat ik naar het concert van Anouk ben geweest heb ik weer te maken met een lichte flare in mijn gezicht. Mijn benen zitten onder de wondjes en doen ontzettend veel pijn. Vandaag heb ik geen foto’s, dat komt de volgende keer wel weer!

Bij de huisarts

Vandaag was ik weer naar de huisarts geweest. Het viel me ontzettend mee. Mijn huisarts is gelukkig open voor TSW en gaat naar de site van ITSAN kijken. Helaas wil ze alles aan de dermatoloog laten, maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn aangezien zij mij ook behoorlijk helpt.

Mijn dieet

Qua dieet volg ik het volgende: geen gluten, geen granen (op haver na), geen boekweit, veel groenten (spruitjes, stoofperen, wortel, pompoen, broccoli en soms paprika), rundvlees, lamsvlees, paardenvlees, beetje fruit (appels, bosbessen, frambozen en bramen), veel havercrackers met roomboter en appelperenstroop/Himalayazout. Donderdag ga ik weer voorzichtig rijst proberen. Vorige week donderdag en vrijdag had ik een flare vanwege het concert maar volgens mij ook van boekweit. Als je door TSW gaat is het namelijk zo dat je op heel veel voedingsmiddelen waar je voorheen tegen kan, reacties kan krijgen.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *