Eczeem zonder hormoonzalf: 7,5 maand

Vandaag ben ik alweer 7,5 maand zonder hormoonzalven dat ik kreeg voor eczeem. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving. De hormoonzalven stopten met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen naast geen hormoonzalf meer te smeren voor mijn eczeem. Lees hieronder meer over mijn eczeem zonder hormoonzalf ervaring.

Het voelt zo raar dat ik 7,5 maanden vrij ben van hormoonzalven. De laatste tijd merk ik dat mijn huid minder rood is. Ook gebruik ik al een tijdje geen anti-histamine pillen omdat mijn lichaam het uitschreeuwde van de jeuk als ik ze weer gebruikte. Ik heb het gevoel dat de jeuk minder is dan daarvoor. De meeste jeuk aanvallen kan ik negeren, maar soms krab ik mijzelf nog open.

Waarom?

Ik weet niet waarom er meer goede onderzoeken zijn naar de negatieve effecten van hormoonzalven. Ik heb extreme (gevaarlijke) vermoeidheid dankzij deze gevaarlijke hormoonzalven. Ook heb ik last van extreme en gevaarlijke allergieën door deze corticosteroïden. Ik heb nog steeds spijt dat ik hormoonzalven begon te gebruiken een jaar geleden. Ik gebruikte de lichtste variant en ik had toen zelfs geïnformeerd bij mijn dermatoloog of het veilig was om het 3 keer per dag te gebruiken (en zij antwoordde met dat dit inderdaad veilig was).

Het is echter niet veilig. Sinds ik begon te gebruiken is mijn huid slechter geworden, mijn allergieën zijn heftiger en ik ben meer gevoelig voor infecties en zonlicht. Er zijn mensen die lymfklier kanker hebben ontwikkeld nadat ze corticosteroïden voor langere tijd hebben gebruikt.

Dr Richard Aron’s methode

Er is ook een groep mensen die dr Richard Aron’s behandeling adviseren. Hij gebruikt erg sterke hormoonzalven gemixed met antibiotica en een basiscreme (vaak vaseline). Er zijn geen mensen die volledig van de hormoonzalven af zijn gekomen met deze methode, terwijl er genoeg genezen mensen zijn omdat ze gestopt zijn met hormoonzalven. Sommigen van hem hebben nog steeds hun orginele eczeem, maar dat is niet zo erg als dat wat het was wanneer ze in het begin van de ontwenning zaten aka red skin syndroom of toen ze nog verslaafd aan de hormoonzalven waren.

Hoe gaat het nu met mij?

Voor nu doet mijn huid het goed (de uitzonderingen zijn mijn vingers en tepels). Mijn huid geneest geweldig toen ik er wat Manuka honing op deed. Ook merkte ik dat mijn vingers enorm jeuken wanneer ik veel in contact kom met water, dus gebruik ik latexvrije huishoud handschoenen. Ik ga ook in bad een a twee keer per week met 16 eetlepels dode zeezout, 4 eetlepels natrium bicarbonaat en soms een beetje epsomzout. De laatste tijd zijn mijn migraines terug. Ik drink veel water met afgewisseld een kop groene thee.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Hieronder een aantal foto’s van hoe mijn huid er nu uitziet:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *