Eczeem zonder hormoonzalven: 8,5 maand

Vandaag ben ik alweer 8,5 maand zonder hormoonzalven dat ik kreeg voor eczeem. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving door de vele hormoonzalven die ik voorgeschreven kreeg. De hormoonzalven stopten met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen naast geen hormoonzalven meer te smeren voor mijn eczeem. Lees hieronder meer over mijn eczeem zonder hormoonzalven ervaring.

Hoe gaat het nu met mij?

Momenteel heb ik weer een wat slechter moment. Ik heb zelfs een paar dagen gehad waarbij eerst mijn gezicht helemaal open lag, de daarop volgende dagen was het enorm schilverig en langzaam aan begint nu het schilveren weer wat minder te worden. Mijn vermoeidheid is weer erg vervelend. Ik heb dagen dat ik geen middagdutje nodig heb, maar nog steeds ga ik pas rond 2 a 3 uur slapen en wordt ik rond 10 uur wakker. Ook heb ik het de laatste tijd enorm koud. Ook heb ik net nadat ik hersteld ben van een virusje weer een ander virusje te pakken, waardoor momenteel mijn huid als een gek juikt en irriteert. Daarnaast heb ik weer enorm veel last van mijn ogen.

Wat gebruik ik op dit moment?

Momenteel mix ik kokosolie en hennepolie (ongeveer 50/50 verhouding) en neem ik daar 1 druppeltje van per dag. Daarnaast drink ik elke dag kokosnootwater met mango. Ook eet ik tussen de middag 4 speltbroodjes met (biologische) roomboter, (bio) kaas en appelperenstroop (puur gemaakt uit appels en peren). Voor de rest probeer ik zo veel mogelijk biologisch te kopen en gesneden producten, zodat ik geen moeite hoef te doen om mijn voedsel voor te bereiden (dit puur vanwege de oververmoeidheid en om mijn handen te beschermen tegen de sappen).

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *