Mondkapje actievoeren tegen verplichting!

Dus sinds een aantal dagen geld er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Dit betekend dus dat winkels zelf mogen bepalen of mensen zonder mondkapje wel of niet binnen mogen komen.

Update

Vandaag hebben zowel de SP als de SGP gereageerd. De SP gaat dit doorgeven en bespreken aan hun collega’s en de SGP gaat dit punt betrekken bij het eerstvolgende Coronadebat. Daarbij wil de SGP graag concrete voorbeelden ontvangen.

Uitsluiting

Vooral mensen met een chronische ziekte en die hierdoor absoluut geen mondkapje kunnen dragen is dit een hinder. Het zorgt hierdoor voor uitsluiting van de samenleving. Zelfs als mensen verder gezond zijn, maar wel klachten krijgen als ze een mondkapje op hebben. Ik val ook in deze groep. Ik heb huidklachten, maar ben niet gevoelig voor verkoudheid, griep of longontsteking.
Eerder was er voor mij per 1 juli uitsluiting van OV en nu sinds een paar dagen uitsluiting van winkels die een deze mondkapjesplicht voert.

Actie voeren!

Ik ga actie voeren. Ik ben van plan om diverse politieke partijen en politieke leiders te mailen. Wie doet mee? Je kan de tekst hieronder gebruiken om ze aan te schrijven. Hier kan je de lijst met de e-adressen van de fracties vinden.

Geachte heer/mevrouw,

Momenteel kampen veel mensen met een chronische ziekte met de weigering in het ov en nu sinds een paar dagen weigering in sommige winkels omdat deze vanaf toen mogen weigeren als er geen mondkap gedragen worden.

Ik en met mij velen anderen hebben een goede weerstand tegen de griep maar kunnen ondanks hierdoor geen mondkap dragen.

[Schrijf hier jouw eigen ervaring met mondkapjes en wat jouw klachten zijn door het gebruik hiervan]

Dat ik niet met het ov kan, prima maar dat ik nu ook uit sommige winkels gehouden kan worden maakt mij en vele anderen die door eenzelfde dan wel niet met een soortgelijk probleem te kampen heeft erg verdrietig en sluit ons uit van het leven.

Mijn huisarts wil en kan geen medische verklaring voor mij maken. Ik word letterlijk uitgesloten vanwege een medische ziekte. Willen wij hierheen? Of gaan jullie er wat aan doen?

Hopelijk dat er begrip is van jullie kant en dat jullie durf hebben om er wat aan te doen!

Met vriendelijke groet,

Ben je benieuwd naar mijn andere content? Dat kan je hier lezen.

Mijn huisarts beroept zich hierop: https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/artseninfolijn/weigeringsbriefje.htm

19 gedachten over “Mondkapje actievoeren tegen verplichting!”

   1. Ga je naar een andere huisarts voor zo’n brief. Een ander punt is dat ik zo’n verklaring heb en wordt door NS genegeerd! Volgens de wet zou mondelinge verklaring al genoeg moeten zijn, maar het systeem is hier zo corrupt!

    1. Dat is een goeie! Even goed zoeken dan maar.

     En met jouw ervaring raad ik aan om dit door te sturen naar de SGP! En als het kan ook naar de andere fracties. Hopelijk word er dan eens aan deze tirannie wat gedaan.

     1. Ook ik heb copd en weiger een mondkapje te dragen, omdat ik dan niet voldoende frisse lucht tot mij kan nemen.
      Een verklaring van huisarts en longarts moet ik nog aanvragen.
      In de wet staat trouwens geschreven dat dit NIET VERPLICHT mag worden!

  1. Helemaal super! Ik probeer toch bewustzijn te planten bij de Kamerleden en het lijkt mij ook handig om er een te regelen. Ik heb er zelf inmiddels ook 1 geregeld, maar niet vis mijn huisarts.

  1. Dank je! Ik vraag me dan wel af hoe ze dit willen doen. Zoals ik eerder aangaf geven de meeste huisartsen geen medische verklaring, dus moet je maar net geluk hebben dat ze je geloven.

 1. Hoe zit het met de dove en slechthorenden…die hebben een groot probleem met de mondkapjes op van de medemens…ze hebben geen spraakafzien meer!! Het is te gek voor woorden….

 2. hallo allemaal,
  vraag; hoe lang leeft t virus op een mondmasker.
  stel je bent besmet en weet dit niet omdat je geen klachten hebt.
  als je het mondmasker draagt en vervolgens erin hoest of niest of gewoon ademt en je dit niet weggooit maar heel vaak hergebruikt zoals vele mensen dat doen ben je dan niet juist een virusverspreider
  dan lijkt mij dat het verkeerd dragen van een mondmasker zou strafbaar moeten zijn.

  1. Hallo allen,
   Ik ga mijn eigen antwoord beantwoorden.
   Elke keer als ik mijn commentaar terug lees , voel ik dat er iets anders staat dan dat ik wilde uitdragen.
   Dat zal waarschijnlijk komen uit de trigger van onmacht en mondsnoeren,
   waar ik tegenwoordig veel tegenaanloop. ( door media en overheid en mensen om me heen die dat klakkeloos volgen en voor waar aannemen, zonder dat ze nog hun eigen mening durven te hebben, bang dat ze veroordeeld worden hierover).
   Er was voor mij een duidelijk anti gevoel over de mondkapjes plicht.
   Dat is er nog steeds, maar ik lees elke keer dat ik vindt dat we t verkeerd dragen van een mondkapje strafbaar moeten maken.
   Echter wat ik wilde uitdragen was dat t strafbaar zou moeten zijn dat we die plicht opgelegd hebben gekregen.
   Ze verplichten ons namelijk om een mondkapje te dragen waardoor we onbewust misschien wel meer t virus verspreiden dan dat we denken.
   Mensen kunnen zich maar beperkt aan regels houden, dus moeten we al zeker niet te veel regels krijgen die dit nog onmogelijker maken. Inclusief alle uitzonderingen en boetes etc.
   Wat ik wil meegeven nog dat we ons niet bang moeten laten maken. Angst is de slechtste raadgever.
   Wij als mens mogen/ kunnen niet stoppen wat vanuit t hoger plan de bedoeling is.
   Uit liefde aangevuld het gaat iedereen goed. Violetta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *