Mondkapjes: deel 1

Omdat er vele voor- en tegenstanders zijn die roepen dat mondkapjes juist goed of slecht zijn, besloot ik om mijn onderzoek hiernaar te doen. Ik kan weinig goed onderbouwde bronnen vinden over de goede kanten hiervan.

Mondkapjes disclaimer

Mondkapjes werken niet tegen COVID-19 (coronavirus) of andere virussen.
Waarschuwing dat mondkapjes niet tegen COVID-19 (coronavirus) of andere virussen beschermd.

Een fabrikant heeft op zijn site een legal disclaimer staan dat hun mondkapjes niet ter preventie zijn van COVID-19 of coronavirus. Daarbij zou volgens de fabrikant niemand deze moeten gebruiken als deze huidproblemen heeft, moeite heeft met ademhalen, buiten bewustzijn of gehandicapt is. En daarbij kinderen onder de 3 zouden geen maskers moeten gebruiken.

Het RIVM

Het RIVM geeft zelf toe dat niet-medische mondkapjes maar beperkt effect kunnen hebben. Het is slechts een theorie en dat zie ik wel vaker terug in onderzoeken die voor het gebruik ervan zijn.

Waarom is er maar weinig onderzoek gedaan hiernaar? Ik kon zelf maar weinig onderzoeken vinden en kwam toch tot de vraag: Waarom zou je hiermee een virus überhaupt kunnen tegenhouden? De grote druppels worden slechts verkleind hiermee, waardoor er volgens de theorie van het RIVM zelf, de kleinere druppels verder kunnen komen dan de grotere, die vrij snel op de grond vallen.

Informatie over mondkapjes

In het begin was het RIVM hier niet voor, zoals je hier in het verwijderde filmpje kan zien (filmpje is een download), ze hebben het filmpje waarschijnlijk verwijderd omdat het kabinet het nu wel dringend adviseert en deze in de toekomst verplicht wil stellen.

Wetenschappelijk onderzoek

Er is zeer weinig onderzoek gedaan naar de stoffen mondkapjes. Ik heb er zelf maar 1 onderzoek gevonden. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat de medische variant nadelige effecten kunnen hebben. Of de stoffen en wegwerp variant deze nadelige effecten hebben, is dus niet duidelijk, echter er zijn geluiden dat ook bij deze maskers nadelige effecten merkbaar zijn.

Om toch maar zelf een onderzoek te doen heb ik besloten om een enquête op te stellen over mondkapjes en de klachten ervan. Je kan de enquête hier invullen.

Heb jij nog informatie over mondkapjes met daarbij bronnen? Laat het mij gerust weten in de reactie zodat ik ermee aan de slag kan. Mocht je geïnspireerd zijn naar aanleiding van dit artikel, doe dan mee met deze mailactie.

Bronnen:

 1. https://www.rivm.nl/documenten/covid-19-toepassing-mondneusmakers-openbare-ruimte

4 gedachten over “Mondkapjes: deel 1”

 1. Tot mijn verbijstering is er geen aandacht voor de gevolgen voor mondkapjes voor mensen met long- en of hartaandoeningen.
  Mondkapjes dragen niet bij aan de gezondheid dus kappen met deze flauwekul.
  Mondkapjes zijn een vorm van zichtbare onderdrukking door de overheid.
  Niet meer en niet minder.

 2. Iedereen moet een mondkapje dragen!
  Want anders ben je egoïstisch, want dan kun je de rest, waaronder degenen met een mondkapje, besmetten!

  En hetzelfde geldt voor vaccins!
  Daarom moet IEDEREEN aan de mondkapjes en vaccins!

  Wakker worduhhhh!!
  Tijd om op te gaan staan voor onze vrije keuze!

  (Duidelijk en mooi artikel!)

  Ps:
  De PCR testen werken natuurlijk OOK niet OMDAT je ‘snot’ niet lang genoeg op kweek heeft kunnen staan. >>Dus kan er ook niet gezien worden om welk virus (of één of andere excretie) het precies gaat.<>NADER ONDERZOEK<< TE LATEN DOEN,
  -want anders wordt dit allemaal onterecht geschoven onder de noemer “COVID19-patiënt”,
  -met als gevolg een nieuwe LOCKDOWN, met nieuwe FAILLISEMENTEN.

  Wilt u dat op uw geweten hebben?

  1. Hé, hij heeft het middenstukje van m’n tekst weggelaten:
   “DAAROM ROEP IK IEDERE POSITIEF GETESTE PERSOON OP OM NADER ONDERZOEK TE LATEN DOEN!!“
   was de complete zin..

   Want anders hebben we straks weer een piek van nep besmettingen. En een volgende lockdown.

   De maatregelen zijn erger dan de kwaal.

   Als het echt zo’n killervirus was geweest, dan waren alle daklozen inmiddels wel uitgestorven!

   Het “nieuwe normaal” is asociaal.

 3. Je zou kunnen schrijven over de gevolgen van het inademen van de toxische stoffen die je weer uitademt. Eigenlijk komt het ook een beetje neer op rebreathing waarvoor ze bij baby’s dringend adviseren goed uit te kijken.

  Ook kun je noteren dat een virus deeltje de grootte heeft van 0.008 microgram, terwijl de “poriën” van een gemiddeld mondkapje 80 tot 500 microgram groot zijn en bij die “hippe” uitwasbare dingen nog veel groter!

  Schijnveiligheid. En ze maken er geeneens een geheim van dat dat zo is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *