Topical steroid withdrawal: 23 en 26 maanden

Vandaag geef ik een update van toen ik 23 en 26 maanden gestopt was met hormoonzalven. Dit is vanwege topical steroid withdrawal. De hormoonzalven stopten met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van topical steroid withdrawal. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen bij deze verslaving. Lees hieronder meer over mijn topical steroid withdrawal ervaring.

23 maanden topical steroid withdrawal

Ik ben nu ruim 23 maanden gestopt met het smeren van hormoonzalf. Ongeveer drie weken geleden ben ik naar de homeopaat gegaan om mijzelf immuun te maken voor de ziektes bof, mazelen en rode hond omdat ik zelf niet de BMR vaccinatie mag hebben. Dit is vanwege een heftige kippenei allergie. Daarnaast heb ik mijn vraagtekens bij de stoffen die in vaccinaties zitten. Ook is het niet handig om te vaccineren als je nog bezig bent met hormoonzalf ontwenning, omdat je lichaam hard bezig is met herstellen en nogal gevoelig is voor infecties.

Homeopaat

Drie weken geleden heb ik mijn verhaal die ik op mijn blog had geplaatst aan deze homeopaat gegeven. Deze is tevens ook huisarts. Na ons gesprekje adviseerde hij mij om vitamine e te gaan gebruiken (800 IE per dag), naast de bmr korrels.

Ik besloot om zowel te beginnen met de bmr korrels als 400 IE aan vitamine e per dag in plaats van de 800 IE. Voordat ik hiermee begon had ik al een klein beetje last van hoofdpijn. Echter kon ik er makkelijk mee door. Naarmate ik verder ging merkte ik dat ik nu iedere dag last van hoofdpijn had en ik had ook meer jeuk dan normaal en besloot om te bellen met de homeopaat. We besloten dat ik even tijdelijk moest stoppen met de bmr korrels, omdat de extra jeuk en hoofdpijn konden worden veroorzaakt door deze korrels.

Vitamine e per ongeluk vergeten

Ik was twee dagen vergeten om de vitamine e in te nemen en het ging wel iets beter, maar ik had nog niet de link gelegd tussen de vitamine e en mijn klachten. Pas toen ik de dosis begon te verhogen merkte ik dat mijn hoofdpijn niet te stoppen was. De jeuk werd later pas vele malen erger. Ik ben direct gestopt met de vitamine e en heb een paar dagen later (vanwege de feestdagen) contact gezocht met mijn homeopaat. Hij vond het goed dat ik was gestopt met de vitamine e (en dat ik zelf kritisch heb gekeken naar mijn klachten) en zei dat ik de eerste was die zo hevig op de vitamine e reageerde. Als mijn huid beter gaat, mag ik weer beginnen met de bmr korrels.

Mijn huid is de laatste paar dagen, nu ik ongeveer een week ben gestopt met de korrels, erg schilferig en het jeukt ook meer dan normaal. Mijn hoofdpijn is zo goed als weg. Ik merkte in het begin vooral dat de jeuk pas later kwam (na het stoppen van de vitamine e). Ik merkte ook dat mijn huid begon op te zwellen kort nadat ik ermee was gestopt.

26 maanden gestopt

Even een hele korte update. Ik heb al 3 maanden niks van mij laten horen. Dit omdat ik de laatste tijd weinig concentratie en puf heb om wat te schrijven. Ik ben momenteel op, omdat mijn lichaam slecht met stress kan omgaan. Dit komt doordat na 2 jaar de cortisolniveaus nog steeds niet in balans zijn.

Als ik ook maar iets van stress meemaak krijg ik gelijk klachten. Mijn klachten zijn vermoeidheid, hartkloppingen, hoofdpijn, maag en darmproblemen. Daarbij kan ik last krijgen van verergerde allergieën, een verslechterende huid en geheugenproblemen.

Ik ben momenteel echt op. Ik moet soms zelfs mijn hobby’s afzeggen omdat het me allemaal te veel is en dat vind ik erg jammer.

Als ik me beter voel, dan ga ik mijn blog verder updaten!

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Dit zijn mijn foto’s van hoe ik er uitzag toen ik 23 maanden TSW was:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *