Topical steroid withdrawal: 30 maanden

Vandaag geef ik een update van toen ik 30 maanden topical steroid withdrawal was. Dit is vanwege topical steroid withdrawal. De hormoonzalven stopten met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van topical steroid withdrawal. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen bij deze verslaving. Lees hieronder meer over mijn topical steroid withdrawal ervaring.

Hoe gaat het nu met mij?

Inmiddels ben ik de dertig maanden voorbij. Sinds drie maanden ben ik weer hevig aan het flaren. Ik heb een enorme nare plek in mijn nek, op mijn oren en op mijn voeten en onderbenen. Dat zijn de plekken die mega veel jeuken. Sinds drie maanden ooze ik weer in mijn gezicht en in/op mijn oren. Ik heb het gevoel dat de flare langzaam naar beneden trekt. Het wordt minder op mijn armen en gezicht, echter gaat mijn gezicht nog steeds niet lekker. Vooral als ik wil gaan slapen merk ik dat ik tegenwoordig daar erg veel jeuk heb.

Mijn slaapritme

Helaas ben ik mijn vaste slaapritme wat ik zo fijn vond helemaal kwijt. Door het krabben (wat o zo goed voelt totdat ik de pijn voel), word ik soms wakker. In vergelijking met 3 a 4 maanden geleden heb ik meer jeuk. Daarbij ben ik ook erg moe omdat ik dat slaapritme kwijt ben door de jeuk.

Wat ik gebruik

Op dit moment gebruik ik geen medicijnen meer. Ik merk dat ik heel heftig op de farmaceutische medicijnen reageer. Vaak heb ik last van de zeldzame bijwerkingen waar de dokters vaak niet eens op de hoogte zijn. Ik neem momenteel vloeibare magnesium, silicium en iets om mijn koperstapeling aan te pakken.

Helaas verdraag ik maar weinig voedsel en eet hierdoor eigenlijk heel erg beperkt. Sinds kort ben ik weer wortel aan het proberen en dit lijkt goed te gaan. Ik ben van plan om binnenkort weer een andere groente toe te voegen en kijken hoe dat gaat.

De fases van ziekte en herstel

Een tijdje terug ben ik begonnen aan een natuurgeneeskundige opleiding voor honden en katten begonnen. Hierin worden de fases van ziekte en herstel besproken. Waar de meeste TSW-ers doorheen gaan zijn deze 3 verschillende fases:

  • In een van deze fases probeert ons lichaam om er alles uit te gooien. Dit uit zich in meer jeuk, pijn, slecht slapen, kou, voedsel allergie├źn en intolleranties en nog veel meer andere klachten. Dit is de meest actieve fase waarvoor mensen vaak dus hormoonzalven gebruiken. Sommige zien dit ook wel als de fase waarin je lichaam snakt naar de hormoonzalf.
  • Wanneer jouw lichaam niet genoeg kan opruimen vind er een opstapelingsfase plaats. Hierbij ga je niet nog meer achteruit. Echter slaat jouw lichaam de afvalstoffen op in jouw lichaam. Dit is om met een betere tijd en als het lichaam daarvoor sterk genoeg is het eruit te gooien. Dit is in de natuurkunde meestal een van de fases waarbij er bijna geen klachten zijn. Alleen tijdens tsw zal je meestal hier bijna niks van merken. Dit gebeurt meestal wanneer je nog hormoonzalf smeert of wanneer je net ermee bent gestopt.
  • Er vind een break plaats wanneer jouw lichaam genoeg heeft opgeruimd. In ieder geval wanneer het grootste gedeelte van de afvalstoffen uit is gescheiden. Jouw lichaam doet dan even verder (bijna) niks als het gaat om het op te ruimen. Hierbij ga je meestal niet snel (voor of) achteruit. Wanneer je verder bent kan het zelfs zo zijn dat je huid helemaal schoon is.

Vooruitgang

Ik zie mijn huidige flare niet als een achteruitgang, maar juist als een vooruitgang. Mijn buik is schoon, al voor een lange tijd. Er is nog een kans dat ik hier ook uitslag op ga krijgen, maar ik verwacht dit niet omdat ik soms weer vooruit lijk te gaan. Ik wacht het even af en zie wel wat er gebeurt.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *