Wetenschappelijke artikelen

Op deze pagina kan je de wetenschappelijke artikelen vinden over hormoonzalven. Ik raad je aan om deze wetenschappelijke artikelen te onderzoeken zodat je de risico’s van deze zalven kent.

In deze wetenschappelijke onderzoeken gaan onder andere over de bijwerkingen van hormoonzalven, onder andere over de verslaving en risico’s. Laat het mij weten als jij zelf een wetenschappelijk artikel hebt gevonden over hormoonzalven die je hier niet ziet staat. Je kan me op de hoogte ervan stellen door een reactie met een link.

Overigens zitten corticosteroïden onder andere in hormoonzalven. Daarnaast kan dit zitten in inhalatiemedicatie, neussprays, oog en oordruppels. Ook zit het in prednison-achtige medicatie. In Nederland kan dit echter alleen als het op doktersrecept is. In andere landen kan ik weet ik dat dit over the counter verkocht kan worden. Pas daarom daarmee op in het buitenland. Vooral als je op vakantie gaat.

Hieronder kan je onderzoeken en artikelen vinden over topical corticosteroïden (bij atopic dermatitis) en topical steroid addiction, red burning skin syndrome:

Hieronder kan je de onderzoeken vinden over bijnieruitputting (cushing’s syndroom) bij gebruik van corticosteroïden:

Hieronder kan je wetenschappelijke onderzoeken vinden over de bijwerkingen van corticosteroïden:

Ongenoegen bij de behandeling bij atopische dermatitis:
http://www.prnewswire.com/news-releases

Onderzoek over moisturizing withdrawal (stoppen met smeren):
http://mototsugufukaya.blogspot.jp/2013/06/is-moisturizing-really-help-to-cure.html