Zalf tegen eczeem: 10 maanden gestopt

Vandaag ben ik alweer 10 maanden gestopt met de zalf tegen eczeem. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving door de vele zalven die ik voorgeschreven kreeg. De zalf tegen eczeem stopte met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen naast dat ik geen zalf tegen eczeem meer smeer. Lees hieronder meer over mijn stoppen met zalf tegen eczeem ervaring.

Hoe ging het de afgelopen tijd?

Momenteel heb ik al een tijdje niet geblogd. Dit komt omdat ik een aantal vervelende flares achter de rug heb en mijn energiepijl is ook zo enorm laag. Daarnaast had ik veel last van mijn ogen. Ik had het gevoel dat mijn oren en neus vol zitten. Daarbij had ik zo nu en dan weer eens een flinke migraine-aanval. Tevens heb ik het gevoel dat ik non-stop erg stijf ben. Het is gewoon een constante strijd die ik aanga en zou absoluut blij zijn als ik erdoorheen ben.

Hoe gaat het nu met mij?

Momenteel gaat het weer wat beter dan een week geleden. Echter ben ik wel enorm moe en heb onwijs veel jeuk. In het begin van maand 10 sliep ik slecht. Terwijl ik de afgelopen week weer wat beter slaap.

Qua emoties voel ik mij weer wat minder. Het ontwennen van hormoonzalven is echt een rollercoaster die op en neer gaat, zowel op energieniveau, jeuk, pijn en emoties. Het ene moment krab je alles stuk. Even later knapt je huid weer flink op en komt er een wat rustigere periode. Mijn huid en haar hebben inmiddels weer een iets betere uitstraling.

Review Halotherapie bij hormoonzalf ontwenning:
Ik heb alleen in het begin enorm veel baad gehad aan halotherapie. Waarschijnlijk omdat het de scherpe kantjes van de jeuk dan kan helpen wegnemen. Ik had toen ook nog geen bad waar ik met dode zeezout in kon zitten. Daarbij was het voor mij te veel werk om mijn opblaasbare bad op te zetten.

Nu ik verder ben merk ik dat het voornamelijk ontspannend werkt. Daarnaast helpt het bij verkoudheden (veroorzaakt door de verslechterde weerstand door de hormoonzalven).

Echter vind ik het ook erg duur. Ik zou halotherapie alleen maar in het begin doen. Vooral als je er het geld voor hebt en geen bad hebt of strand in de buurt hebt.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Mijn huid is nog erg schilferig en licht rood/roze. Dit zie je niet zo heel duidelijk op de foto’s helaas, maar het wordt wel gelukkig al minder. Zo zag mijn huid er vorige week uit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *