Zalf tegen eczeem: gestopt voor 9 maanden

Vandaag ben ik alweer 9 maanden gestopt met de zalf tegen eczeem. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving door de vele zalven die ik voorgeschreven kreeg. De zalf tegen eczeem stopte met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen naast dat ik geen zalf tegen eczeem meer smeer. Lees hieronder meer over mijn stoppen met zalf tegen eczeem ervaring.

Hoe gaat het nu met mij?

Ik ben sinds een week of 3 al weer flink aan het flaren. Ik heb gelukkig een heerlijke break gehad die ongeveer 1 a 2 maanden heeft geduurd.

Op het moment heb ik weer af en toe pijn als ik moet bewegen om bijvoorbeeld van de bank naar de keuken te lopen, maar ik heb ook continue dat branderige gevoel in mijn nek. Daarnaast is mijn gezicht weer een aantal weken open, weer aan het oozen en erg flaky. De dikke schilfers jeuken echt enorm. Naast dat ik erg veel last van de schilders heb, heb ik het ook continue of heel erg warm of enorm koud. Ik zweet ook weer, vooral op mijn benen, onder mijn oksels en nek. Soms komt het ook weer terug op mijn elleboogplooien. Ik heb er overigens wel erger last van gehad, maar nog steeds is het erg lastig om hiermee om te gaan.

Hoe is het mentaal met mij?

Soms heb ik weer depressieve gedachten voor maximaal een half uurtje. Het is dan lastig, maar ik laat mezelf dan eventjes gaan. Ik merk dat ik me daarna vaak weer een stuk beter voel. Daarnaast heb ik enorm veel steun van mijn lieve vriend, die voor mij iedere ochtend een ontbijtje en een kopje thee op bed brengt.

Wat gebruik ik momenteel?

Momenteel ga ik weer (bijna) iedere dag in bad. Ik steek de laatste tijd wat kaarsjes aan om een wat meer ontspannen gevoel te krijgen. In mijn bad doe ik momenteel (verse) knoflook en dode zeezout. De knoflook hak en pers ik in kleine stukjes en laat ik dan minimaal 15 minuten met rust voordat ik deze in bad doe. Het schijnt te werken tegen schimmels, terwijl de dode zeezout anti-bacterieel en tegen de roodheid werkt. Recentelijk ben ik hier overigens mee begonnen, dus ik laat hier binnenkort weer wat meer over horen.

Op dit moment heb ik weer enorm veel last van mijn ogen. Ik merk dat de baden enorm goed helpen (voor een of twee uurtjes). Toevallig heb ik veel goede verhalen over colloïdaal zilver gelezen en gebruik ik deze druppels nu ook in mijn ogen wanneer ik het gevoel heb dat deze weer een beetje droog aanvoelen. Ik ben hier overigens ook net mee begonnen en dus zal ik jullie hier ook wat meer over laten horen.

Slecht slapen

De laatste tijd heb ik ook weer veel meer last van mijn vermoeidheid. Dit komt onder andere omdat ik ’s nachts erg slecht slaap en tussen 2 en 4 uur ’s nachts wakker lig.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Hieronder zijn een aantal foto’s van vandaag:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *