Zalven tegen eczeem: 15,5 maand gestopt.

Vandaag ben ik alweer meer dan 15 maanden gestopt met de zalven tegen eczeem. Ik kreeg last van hormoonzalfverslaving door de vele zalven die ik voorgeschreven kreeg. De zalven tegen eczeem stopten met werken doordat mijn huid last begon te krijgen van hormoonzalfverslaving. Daarbij wil ik kijken wat voeding kan doen naast dat ik geen zalven tegen eczeem meer smeer. Lees hieronder meer over mijn stoppen met zalven tegen eczeem ervaring.

Eczeem of toch wat anders?

Ik heb jarenlang gedacht dat ik last van eczeem heb. Echter nooit is er mij op gewezen dat het mogelijk wat anders was namelijk het red skin syndroom. Dit is een aandoening veroorzaakt door langdurig gebruik van hormoonzalven. Ik ben nu 15,5 maand gestopt en heb nog steeds veel last van mijn huid. Echter is het minder erg dan toen ik nog hormoonzalven smeerde.

De arts heeft altijd gelijk… NIET!

Niet langer dan 2 weken smeren met hormoonzalven. Ik vind het erg vervelend als mensen mij dat verwijten. Vooral als ik dit hoor van vrienden of familie.

Geen enkele arts zei tegen mij dat ik maximaal 2 weken mocht smeren. Daarnaast zag ik dit ook nooit op de bijsluiters staan. Vooral niet van hydrocortison, ondanks dat ik deze lange tijd heb gebruikt. Ik wist niet beter aangezien ik zelf aan de dermatoloog had gevraagd of het veilig was om hydrocortison te gebruiken. Dat kon volgens haar. Ik geloofde haar op haar woord. Tenslotte heerst er wat de dokter zegt is waar. Niet dus ben ik erachter gekomen. Dokters zijn ook maar mensen, ze beoefenen medicijnen.

Ik was erg wanhopig. Zo graag wilde ik perse van mijn uitslag af komen. Ik hoopte dat ik zo erg van mijn uitslag af zou komen dat ik de artsen geloofde. Wie zou dat niet doen? In de huidige maatschappij word er gezegd dat de dokters wel een middel hebben. Zodat je zo snel mogelijk af bent van je ongemak. Waardoor je zo snel mogelijk aan de slag kan.

Eerdere TSW

Op mijn 15e ging ik onbewust door de ontwenning van corticosteroïden. Dit omdat ik was gestopt met mijn inhalatiemedicatie voor astma (flixotide). Ik had geen last meer van de ademhalingsproblemen. Waarschijnlijk door een verkeerde diagnose.

Ik kreeg na een aantal maanden enorm rode en flinke uitslag plekken in mijn elleboogholtes en knieholtes. Ook kwam er vocht uit dat enorm prikte en jeukte. Als ik er iets van vaseline op smeerde werd het alleen maar erger.

Naar de arts

Ik heb ongeveer een jaar gewacht voordat ik überhaupt hiermee naar de kinderarts en later de dermatoloog ging. Deze schreven mij gelijk hydrocortison (een hormoonzalf) voor, welke niet werkte. Daarna een aantal sterkte 2 zalfjes gehad en dat leek te helpen. Totdat ik met rode vlekken in mijn gezicht wakker werd. Ik kreeg vervolgens sterkte 3 zalfjes.

Steeds slechter

Uiteindelijk ben ik overgestapt op een andere dermatoloog. Deze schreef mij zelfs 2 weken lang de sterkste zalf dermovate voor mijn oogleden en gezicht. Mijn allergieën begonnen toe te nemen. Daarbij kreeg ik weer ademhalingsmoeilijkheden. Hierbij kwam ik zelfs in het ziekenhuis terecht. Mijn huid werd nog oncontroleerbaarder. Ik kreeg last van depressies, een slecht zelfbeeld, darmproblemen, vermoeidheidsklachten en ga zo maar door.

Op mijn 22e kreeg ik zelfs een aantal allergische reacties op de hormoonzalven die ik gebruikte (waaronder de dermovate). Ik ben toen voor anderhalf jaar met medicatie gestopt. In september 2014 kon ik er niet meer tegen, zo erg was het ontwennen van hormoonzalven. Je kan het daarom ook serieus een verslaving noemen, die onderdrukt wordt door de farmaceutische en medische industrie.

Ik heb tot aan 23 januari 2015 hydrocortison (de lichtste hormoonzalf) gebruikt. Tussendoor heb ik 2 a 3 keer met elocon (sterkte 3) gesmeerd. Mijn huid was zo dun geworden dat ik er maar even over hoefde te wrijven zachtjes en het ging open. Ik was ongeveer 2 a 3 weken gestopt met hormoonzalven toen ik op zoek ging naar een antwoord, een oplossing. Dat was STOPPEN MET HORMOONZALVEN en TIJD!

Hoe het nu gaat

Nu op mijn 25e heb ik het gevoel alsof er een deel van mijn leven is weggevaagd. Dit omdat ik jarenlang ziek ben geweest. Ik heb nog steeds last van mijn huid, ogen, darmen, allergieën, vermoeidheid en noem het maar op. Echter voel ik me beter dan dat ik was op 22 januari 2015. Ik heb geen mega dunne huid, die zo gevoelig was dat hij zo open lag. Mijn huid ziet er nog wel rood uit, maar het is meestal dicht. Op een paar flares na waarbij ik dan nog weleens kan open liggen. Ik slaap nu tenminste goed. Ik slaap zo’n 9 a 10 uur in vergelijking met eerst 2 a 3 uurtjes op een goede nacht.

Jaren kwijt

Ik kan enorm verdrietig en geïrriteerd raken omdat ik dus het gevoel heb gehad dat ik jaren niet geleefd heb. Ze zijn gewoon kwijt. Ik ben niet kwaad op de veroorzakers van mijn problemen. Dit ligt namelijk voor een deel bij mij, de patient. Dit omdat ik luisterde naar mijn artsen die het allemaal wel beter wisten en ook daadwerkelijk in ze geloofde.

Maar ook zij wisten niet beter, omdat ze dat leerden van hun onderwijzers. En hun onderwijzers die niet goed kijken naar de onderzoeken over de effecten van hormoonzalven op de lange termijn. Er is namelijk geen enkele onderzoek die op de lange termijn zegt dat hormoonzalven veilig gebruikt kunnen worden. Je mag me de link in de reactie achterlaten als jij het bewijs er wel voor hebt!

En dus kan je concluderen dat de farmaceutische industrie alleen de onderzoeken op de korte termijn gebruikt. Dit om hun producten veilig te stellen. En daarbij kunnen ze zo over de ruggen van patiënten enorme winsten willen maken. De farmaceuten zijn de grootste veroorzakers is van zo’n enorm groot probleem genaamd eczeem veroorzaakt door corticosteroïden.

Inmiddels vertrouw ik bijna geen arts en al helemaal niet in alle medicijnen die er zijn. Ik gebruik liever natuurlijke middelen dan dat ik middelen gebruik waarbij ik de ingrediënten niet eens kan uitspreken.

Mocht jij nou ook willen stoppen met hormoonzalven kijk dan vooral op:

Mocht je een afkorting hierin zien die je niet begrijpt dan kan je hier klikken voor uitleg.

Hier zijn de foto’s van vandaag:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *